October 25, 2009

For Violet!

Idag gjorde jag en beställning på cupcakes och oreo cupcake pops till ett födelsedagskalas. Jag ville testa Leilas recept på vit choklad frosting och cream cheese, eftersom jag inte tycker om när frostingen blir alltför söt. Många andra recept innehåller flera deciliter florsocker och det tycker jag gott att man kan vara utan! Den blev riktigt god tycker jag, så den kommer jag använda mig av fler gånger. Jag gjorde nästan en dubbel sats (alltså 400 g av både choklad och cream cheese) för att det skulle räcka till 12 st cupcakes, men det beror ju på hur mycket frosting man vill ha.


Leilas White Chocolate Frosting
-200 g vit kvalitetschoklad
-200 g philadelphiaost

1. Hacka chokladen och smält den i vattenbad (i en skål över kokande vatten). Låt svalna något.
2. Rör ihop chokladen med philadelphiaosten.




Vaniljcupcakes fyllda med hallon, samt creamcheese/vitchokladfrosting



Vaniljcupcakes fyllda med hallon, samt creamcheese/vitchokladfrosting




Oreo pops, några med vit choklad och några med rosa candy melts



In English:
Today I made cupcakes and oreo cupcake pops for a birthday party. I wanted to try out Leilas white chocolate frosting recipe made from white chocolate and cream cheese, since I don't like when recipes are too sweet. Many other frosting recipes require several decilitres of powdered sugar and I just think it gets too sweet! I think it turned out delicious, and I surely will use it again. I made a double batch (400 grams chocolate and 400 grams cream cheese) for 12 cupcakes, but it all depends on how much frosting you like on your cupcakes.


Leilas White Chocolate Frosting
-200 grams white quality chocolate
-200 grams philadelphia cream cheese

1. Chop up the chocolate and melt it in a double boiler. Let cool for a while.
2. Mix together with the cream cheese.

October 18, 2009

Orange choc!

Eftersom jag älskar kombinationen apelsin och choklad så var jag bara tvungen att testa att göra sådana cupcakes! Så jag gjorde en apelsincupcake efter Leilas recept fylld med bitar av nougat samt en apelsinchoklad-cream cheese frosting gjord med Valrhonakakao. De blev fantastiskt goda enligt mig, särskilt frostingen. Sen var jag även tvungen att använda mitt nya kameraobjektiv som är helt otroligt bra! Jag köpte också ett nytt kakfat på Panduro idag, kunde inte låta bli!


In English:
Since I love the combination of orange and chocolate I had to try to incorporate this into a cupcake. So I made an orange cupcake from
Leilas recipe filled with pieces of nougat and a frosting made from orange, chocolate and cream cheese. I think they turned out delicious, especially the frosting! I also had to try out my new camera lens, which is absolutely amazing! I also bought a new cupcake stand at Panduro today, I couldn't help myself!

Följ min blogg med bloglovin

October 10, 2009

Hi-hat!

Idag bakade jag till ett födelsedagskalas. Det önskades hi-hat cupcakes och vaniljcupcakes fyllda med blåbär och vit chokladfrosting. Hi-hat cupcakesen blev mycket snyggare än sist jag gjorde dem. Övning ger färdighet antar jag! Jag testade också mina nya spritstyllar. De var toppen, men jag känner att jag behöver öva lite mer för att bli bra på att spritsa. Det är inte min starkaste sida om man säger så..



Hi-hat cupcakes (klicka på bilden för större bild)


Vaniljcupcakes fyllda med blåbär och vit chokladfrosting (klicka på bilden för större bild)

October 7, 2009

Kakburken!

Igår kom mitt paket från kakburken! Det gick fort och smidigt precis som vanligt. Var tvungen att testa mina nya blomutstickare direkt även om jag var helt slut efter jobbet.. Och äntligen slipper jag mina hemska tyllar i plast.



Paketets innehåll



Nya blommor, penslade med glitter!

October 4, 2009

I love lime!

Eftersom jag bara fick en massa cupcake- och bakgrejer i födelsedagspresent var jag så illa tvungen att baka i fredags! Jag hade massa lime hemma så det fick bli limecupcakes med creamcheese/limefrosting. De blev smaskiga som tusan och Christian (fästmannen :) ) gav dem högsta betyg! Jag använde mig av Leilas recept "Classic cupcakes" från Piece of cake och tillsatte lime.


Här är receptet på Leilas Classic Cupcakes:

Grundrecept för 12 cupcakes
3 ekologiska ägg
2 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
100 g smör
1 dl mjölk
3 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
Skal och saft av en citron (jag använde 3 st lime istället)


1. Sätt ugnen på 175 grader. 2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
3. Smält smöret, häll i mjölken och blanda det med äggsmeten.
4. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
5. Blanda i rivet skal och saft av en citron.
6. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.
7. Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Låt svalna.


Cream Cheese frosting
60 g mjukt smör
5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 msk färskpressad citronsaft (jag använde 1 msk limesaft)
100 g Philadelphiaost
Några droppar valfri karamellfärg


1. Rör smör, florsocker, vaniljsocker, citronsaft och philadelphiaost krämigt.
2. Dela upp frostingen och färga den i olika färger med karamellfärgen eller behåll den vit.
3. Bred frostingen på cupcakesen och garnera med strössel eller blommor.









Två översta bilderna är minicupcakes och de två nedersta "vanliga". Passade dessutom på att testa mina nya muffinsformar från Kalasform!

October 1, 2009

Birthday!

Här är lite bilder från min födelsedag i söndags. Tack till vänner och familj för alla fina presenter och gratulationer! Jag bjöd på New York Blueberry Cheesecake från Leila Lindholms "A piece of cake", den var fantastiskt god! Jag testade även att göra hennes hi-hat cupcakes. De blev väldigt goda men inte så fina som på bilderna i boken, dessutom var de otroligt jobbiga att göra. Sedan bjöds det även på citron-maräng cupcakes och oreo pops. Vill ni ha recept på pops är det bara att besöka fantastiska Bakerellas blogg så får ni massor av tips och inspiration.