August 31, 2010

Oreo cupcakes!

Jag har sett så många recept på oreo cupcakes på amerikanska bloggar och kände att det var dags att testa. Jag gillar dessutom oreos väldigt mycket, så det kan ju inte bli fel! De blev väldigt populära här hemma, de sägs t.o.m vara de godaste hittills! Receptet på frostingen improviserade jag fram. Jag minns inte exakt hur många den räckte till, men jag kan lova att den är fantastiskt god!










Oreo Cupcakes
Recipe by
Beantown Baker
makes 24

1 stick (113 g) unsalted butter, at room temperature
1 cup milk
2 tsp vanilla extract
2 1/4 cups flour, plus 2 Tbsp for the Oreo chunks
1 tsp baking powder
1/2 tsp salt
1 2/3 cup sugar
3 large egg whites, at room temperature
1 pkg Oreo Cookies (~45 cookies)

Preheat over to 350F. Insert liners into a medium cupcake pan.

Twist apart 24 Oreos. Place the wafer with filling on it, filling side up, in the bottom of each paper liner. Cut other wafers in half. Save 24 halves to place in the frosting. Crush the other wafer halves, also for garnishing.

Cut the remaining Oreo cookies into quarters with a sharp knife. Toss with 2 Tbsp flour and set aside.

In a large bowl cream the butter until fluffy, about 3-5 minutes. Add the milk and vanilla and mix to combine.

In a separate bowl mix together the flour, baking powder, and salt.

Add the dry ingredients to butter mixture. Mix until integrated. Stir in sugar. With an electric mixer on low speed, beat for 30 seconds. Turn the mixer up to medium speed and beat for 2 minutes. Add the egg whites. Beat for 2 more minutes. Stir in the quartered cookies.

Fill the cupcake lines three-quarters full. Bake for about 20 minutes or until a toothpick inserted in the center of cupcakes comes out clean. Cool cupcakes in the pan.



Whipped cream cheese frosting

-300 gram cream cheese
-3 dl grädde
-1 tsk vaniljextrakt
-2 dl florsocker

Vispa grädden i en stor skål. Blanda cream cheese, florsocker och vaniljextrakt i en annan skål. Häll över cream cheeseblandningen i vispgrädden och vispa ytterligare. Känns frostingen för lös, ställ den i kylskåpet en stund.


In English:

Whipped cream cheese frosting

-300 grams of cream cheese
-3 dl heavy whipping cream
-1 teaspoon vanilla extract
-2 dl powdered sugar

Whip the cream in a large bowl. Mix cream cheese, powdered sugar and vanilla in a another bowl. Mix everything together and whip until smooth. If the frosting is too runny, put the bowl in the fridge for a while and it'll firm up.
Share to Facebook Share to Twitter Pin This

15 comments:

  1. Ah! De MA proves...! Takk for tipset!

    ha en fin onsdag!

    ReplyDelete
  2. Jättefina! Har inte testat att ha dessa kakor i bakningen, men det måste jag nog testa.

    ReplyDelete
  3. Ser himla gott ut, kul att vi fick samma ide om att baka Oreocupcakes, också de godaste muffins jag gjort hitills, måste prova även din ljusa variant,

    ReplyDelete
  4. Hej Linda,
    Har testat att baka dessa med din frosting till - jösses så goda de blev!!! Bör nog gå hem på fredagsfikat på jobbet imorgon :) Och frostingen kan man säkert använda till mycket, väldigt luftig och härlig!

    Tack för alla fina tips och all inspiration!

    ReplyDelete
  5. Stina - Tack så mycket!

    Mette - Det tycker jag att du borde! Ha en trevlig helg!

    Erika - Ja, de passar faktiskt perfekt i cupcakes. Annars är de goda att göra cake balls av.

    Linda - och jag måste pröva din mörka variant :-)

    Jessica - Åh, vad roligt att du provade receptet! Visst är frostingen underbar?! Inte alls sådär sötsliskig som den ibland kan vara.. tack för att du tittade in!

    ReplyDelete
  6. Hejsan!
    Fin läsning och inspirerande blogg!
    Kika gärna in på min om du har lust...
    Ha en fin dag!
    Kram

    ReplyDelete
  7. Hej! Funkar det att ta bort oreosarna om man vill ha en vanlig vaniljcupcake? Har så svårt att hitta en bra standardkaka men denna med äggvitor verkar bra... Tänkte man man ska ha i mer mjöl eller nåt annat om man tar bort kakorna från receptet?

    ReplyDelete
  8. Har akkurat bakt en runde med disse, og de ser helt lekre ut! Jeg er spent på om frostingen blir bra, men den står i kjøleskapet og "setter" seg litt :) tusen takk for alle SUPRE oppskrifter som du deler, jeg skal kjøpe boken din, GARANTERT! :)
    Klem,
    Sandra

    ReplyDelete
  9. Hey Linda, i made them yesterday for my oreo-addicted boyfriend and i tell you: he is now even more addicted :-) Thanks for the wonderful post and the easy instruction!
    sweet saturday,
    ann

    ReplyDelete
  10. Hej!
    Hur översätter man receptet till svenska mått? :-P
    Jag menar när det står 1 cup tillexempel? :-)
    Tack för svar.

    Jättefin blogg du har förresten!
    /Lisa.

    ReplyDelete
  11. how long can they stay in the fridge??

    ReplyDelete
  12. Hej! Saknar bilder på dessa. De verkar ha försvunnit...
    Undrar om det är 350F i varmluft eller vanlig ugn?

    ReplyDelete

Thank you so much for leaving a comment!