July 21, 2010

A cake for Ellie!

I juni gjorde jag denna lilla tårtan till Ellie som fyllde 1 år! Jag visste bestämt att jag ville göra något vitt med rosa blommor och spets. Blommorna var tänkta att likna pioner, vilket de kanske inte riktigt gör. Jag blev väldigt nöjd med tårtan, men jag undrar om det är någon mer än jag som har problem med att sugarpasten går sönder i kanterna när man täcker tårtan? Jag har aldrig haft problemet förr, men det har hänt på alla tårtor jag gjort den senaste tiden. Någon som har tips på hur man kan undvika detta?

Share to Facebook Share to Twitter Pin This

July 10, 2010

Christians birthday!

Förra helgen hölls födelsedagskalas för min kära sambo Christian. Temat blev grönt och vitt eftersom jag tycker att det är en väldigt fin färgkombination, och för att Christian önskade pistagemacarons och de måste ju självklart vara gröna! Vädret var helt fantastiskt, men kanske inte helt rätt för att göra tre tårtor, macarons, cupcakes och maränger... Jag testade tre olika recept på maränger. De två första misslyckades helt, men tillslut kom jag fram till ett bra som finns nedanför bilderna.






Maränger

Ingredienser
3 äggvitor
2 dl socker

1. Värm ugnen till 100°.
2. Vispa äggvitorna tillsammans med hälften av sockret till en hård marängsmet.
Vispa sedan ner resten av sockret samt eventuell smaktillsats (vaniljstång, rivet citronskal etc.)
3. Spritsa ut små toppar på ett bakplåtspapper.
4. Grädda ca 1 timme eller tills de släpper från bakplåtspappret.



Share to Facebook Share to Twitter Pin This