April 6, 2012

Blondie cupcakes with raspberry buttercream

Här kommer receptet som tillhör den lilla filmen från förra inlägget. Kul att så många uppskattade den! Nu när det börjar bli ljusare ute blir det också så otroligt mycket lättare att både filma och fota och jag har redan börjat planera nästa film..
För en gångs skull har jag så många blogginlägg förberedda att jag knappt vet var jag ska börja! Vanligtvis har jag problem att klämma in ett inlägg per vecka, men inte nu. Nej då. Det känns så himla bra alltså!

Förresten så är min bok snart färdigtryckt. Snart. Nästa vecka får jag hålla den i min hand för första gången. Jag kan knappt bärga mig.




In English:
Here is the recipe for the cupcakes from
the video in my previous post. I'm glad so many of you liked it!

On a happier note, for once I have so many blogposts prepared that I'm not sure where to begin! That's new. I usually struggle making one blogpost every week, but right now I'm on an inspiration high. It feels like I have so many recipes to share with you guys!

By the way, my book is being printed as we speak, and next week I will hold it in my hand for the first time. Mindblowing!









Blondie cupcakes
3 dl mjöl
1 1/2 tsk bakpulver
En nypa salt
125 gram rumsvarmt
1 1/2 dl socker
3 stora ägg
1 tsk vaniljextrakt
3/4 dl rumsvarm mjölk
100 gram vit choklad, hackad


Värm ugnen till 175 C. Klä en muffinsplåt med 12 muffinsformar.
Sikta mjöl, bakpulver och salt ned i en skål. Rör om och ställ åt sidan.
Vispa smör och socker ljust och krämigt i en annan skål. Tillsätt äggen, vispa ordentligt mellan varje ägg. Vispa i vaniljextrakt.
Tillsätt mjöl och mjölk i omgångar och vispa till en slät smet.
Rör ned den hackade chokladen. Fördela smeten mellan formarna och grädda cirka 18-21 minuter.
Låt svalna.


Hallonmarängsmörkräm
5 stora äggvitor
200 gram rumsvarmt smör
175 gram socker
Puré från 150 gram hallon


Häll äggvitor och socker i en värmetålig skål, ställ i vattenbad på spisen. Vattnet i kastrullen ska sjuda.
Vispa hela tiden med en handvisp, tills blandningen blir cirka 65 grader. Ta genast bort från värmen.
Vispa blandningen med elvisp eller med hjälp av en köksassistent tills blandningen är fluffig och vit, som en marängsmet. Vispa tills blandningen är sval, vilket kan ta upp till 10 minuter.
Tillsätt sedan smöret, en liten bit i taget. Oroa dig inte om smörkrämen skär sig! Det är lätt fixat. Är smörkrämen för kall, sätt skålen över vattenbad några sekunder och vispa igen.
Är den för varm så sätt skålen i kylskåp och vispa sedan. Tillsätt hallonpurén (silad om du inte tycker om kärnorna) och vispa några minuter tills frostingen är slät.
Share to Facebook Share to Twitter Pin This

46 comments:

  1. Rooting for you for the Saveur awards! Pretty please consider an english edition for the book..

    ReplyDelete
  2. Hello Linda! I just discovered your blog through Delicious magazine, Dutch edition. Your sweet creations are so incredibly beautiful. I have been scrolling through your recipes like a mad woman!
    I saw your video for these cupcakes and I was mesmerized. Truly beautiful. I will be making them soon!
    Magda

    ReplyDelete
  3. Once again, I love your photography! It's something I truely aspire to. Congrats on the nomination and forthcoming book, will it be in English?

    ReplyDelete
  4. these look gorgeous & delicious :)

    ReplyDelete
  5. Thanks for the recipe!. These are so beautiful! And congrats on your book!

    ReplyDelete
  6. Du er bare kjempeflink ღ
    Virkelig vakkert og ikke
    minst fristende :))
    Ønsker deg en fortsatt
    God Påske ღ Klem fra Mette

    ReplyDelete
  7. Gorgeous! The buttercream sounds especially lovely - can't get enough rasberries!

    And congratulations on the book! I'm so excited to see it. :D

    ReplyDelete
  8. Hej! älskar dig blogg och jag har förbeställt din bok:-) Kan du vara snäll och översätta receptet ovan på svenska? jag är är dålig på engelska.

    ReplyDelete
  9. Ser jättegoda ut! Så fina cupcakes och så fina bilder!

    ReplyDelete
  10. Yuuuuuum, I will be making these SOON!!

    ReplyDelete
  11. Thanks for the recipe, they look so great! And congrats on your book. I don't speak any Swedish, but I love your blog so much I might get it even if it's not translated to English ^^

    ReplyDelete
  12. I was about to ask you about the book! Is it in English? Will it be available on amazon? I look forward to reading it! :)

    ReplyDelete
  13. De ser SÅ gode ud! Jeg elsker dine opskrifter og ikke mindst billeder!
    Kommer din bog til at blive solgt i Danmark?

    ReplyDelete
  14. Wow.... de er godt nok flotte, og lækre :-)

    ReplyDelete
  15. Look delicious!, the photos are beautiful, your blog make me happy, have a lovely day!.

    ReplyDelete
  16. So sweet and beautiful cupcakes! Have I already told you that I love your style? Just saw you in the newest issue of "delicious"! Congratulations! Cheers Susanne

    ReplyDelete
  17. Underbara som alltid! Jag är lite nyfiken på vart du köper dina enkla vita cupcakesformar?

    Kram ifrån Mary.

    ReplyDelete
  18. Can't wait to read your book ! Do you think it's gonna come out in France ? Anyway i would buy it on Amazon, i'm such a big fan of what you do ! Good luck !

    ReplyDelete
  19. Åh, de ser helt underbara ut! Måste testa en dag! Tror ju dock inte jag lyckas göra så fina. Älskar din blogg föresten! Hittade den bara för några veckor sedan och är helt fast!

    ReplyDelete
  20. I can't wait to try this recipe. Thank you for the recipe.

    ReplyDelete
  21. I love this vintage pink color of raspberry buttercream. so great! so vintage!

    wellcome on my food&photography blog here: http://mjauqi.blogspot.si/

    regards from Slovenia!

    ReplyDelete
  22. I am new to your blog and simply love it! Beautiful photography! Can't wait to read your new book -- congratulations!

    ReplyDelete
  23. I am new to your blog and simply love it! Beautiful photography! Can't wait to read your new book -- congratulations!

    ReplyDelete
  24. love it more every time you post!!!
    here's a little something for you:

    http://aroundsomethingelse.blogspot.com.es/2012/04/big-hugs-versatile-blogger-award.html

    ReplyDelete
  25. these look delicious...lovely photos too!

    follow From Cupcakes, With Love :) x

    ReplyDelete
  26. Love love your video and photos. Delicious recipe

    ReplyDelete
  27. Hi!
    I doubt you will be reading this right now bu there is always a chance! I am making the frosting and it is really runny :-(
    Shall I put it in the fridge?
    Havent add the raspberries yet!
    I want your book so hard? Is it gong to be in English? Where is I going to be sell? Amazon perhaps?
    Love and thank you in advance. Eliana

    ReplyDelete
  28. congratulations
    The recipes and photos are wonderful.
    You're amazing.

    Keila

    ReplyDelete
  29. English Please.....

    ReplyDelete
  30. Så himla fina! Vilken tyll andvänder du?

    ReplyDelete
  31. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  32. the most wonderful and beautiful blog. thanks :)

    ReplyDelete
  33. Oh my goodness. These look divine. Thank you!

    ReplyDelete
  34. Hello, I love this recipe I made the cupcakes and they came out great, but I am having trouble with the frosting. I'm having the same problem as a "Just White" the mixture is runny and I added the raspberries is there any way to fix that?

    ReplyDelete
  35. Ser fantastiska ut. Du får gärna göra en video på hur man spritsar ;)

    ReplyDelete
  36. Nu skall jag prova de här fina! Skall bjuda ganska många så jag undrar hur frostingen klarar förvaring? Kan man förbereda och spritsa dem några timmar i förväg? Min vanliga philadelphia/florsocker frosting tåler kylskåp och t o m frysen men blir osäker på denna eftersom den verkar vara som maräng .. De ser helt fantastiskt goda ut. Mvh Ida

    ReplyDelete
  37. Hej! De ser så otroligt goda ut, tänkte själv försöka mig på att baka dessa, men jag undrar hur man gör hallon puré?

    /Jane

    ReplyDelete
  38. amaizing :) i like your blog
    http://dowhatyouloveee.blogspot.com/

    ReplyDelete
  39. Your cupcakes and pictures too are so beautiful. I've featured this recipe on my blog, hoping that you don't mind, but if you do, please contact me and I'll remove it. All the best.

    ReplyDelete
  40. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  41. Jag har samma problem som flera andra verkar ha haft, frostingen blir alldeles för rinnig för att kunna spritsas. Vad gör vi för fel? Tur att den ändå är fruktansvärt god!!!

    ReplyDelete
  42. I tried this recipe and I loved it : )

    ReplyDelete
  43. Beautiful! Would you please share what piping tip you used for your gorgeous swirls?

    ReplyDelete

Thank you so much for leaving a comment!