April 18, 2012

Chocolate crinkles

Jag tycker att chokladcrinkles ser så himla fina ut. De har stått på min att göra-lista i evigheter men först nu har jag faktiskt gjort dem. De blev inte så "crinkliga" som jag hade hoppats på, men de var ändå väldigt goda. Jag tror dock att jag måste prova ytterligare ett recept eftersom jag älskar när de är sådär snövita och "crinkliga" (eller vad man nu ska kalla det..).

På tal om något helt annat så har min blogg blivit nominerad i tidningen Saveurs "Best food blog awards" (om ni har missat den lilla bilden här till höger..)! Eftersom detta är ett prestigefyllt pris är jag såklart väldigt glad över detta och hoppas att jag lyckas samla ihop några röster. Tyvärr måste man registrera sig, men det är inga konstigheter egentligen! Du kan se mitt bidrag här!
Recept på svenska finns nedanför bilderna!



In English:
I think chocolate crinkles look so appealing. They've been on my to do-list for ages and finally I've gotten around to making them.
Unfortunately mine didn't turn out very "crinkly", but they were still delicious. I might have to try yet another recipe as I love the look of them when they are snow white and very crinkly.

Speaking of something entirely different, my blog has been nominated in Saveur's "Best food blog awards". I would be very very happy to get a few votes! You have to register to vote, but it's all very simple! You can see my contribution here.
Recipe adapted from Joy of baking.












Chokladcrinkles

175 gram mörk choklad (70%)
75 g smör
1/2 cup socker
2 ägg
1 tsk vaniljextrakt
1 1/2 cup mjöl
2 msk kakao
3/4 tsk bakpulver
1/4 tsk salt
Florsocker att rulla kakorna i



Smält och smör på låg värme i en kastrull. Låt svalna.
Vispa ägg och socker riktigt ljust och fluffigt. Tillsätt vaniljextrakt och blanda sedan i den avsvalnade chokladsmeten.
Vispa samman mjöl, kakao, bakpulver och salt i en annan skål och blanda sedan med smeten. Täck med plastfolie och låt vila i kylen ett par timmar.
Värm ugnen till 165°C och klä två plåtar med bakplåtspapper.
Häll florsocker i en djup tallrik och forma sedan degen till lagom stora bollar (cirka 2,5 cm i diameter). Rulla sedan varje boll i florsocker och se till att kakan är helt täckt. Tryck till bollen ovanpå en aning så att den blir något plattare. Grädda i mitten av ugnen, 10-12 minuter.
Share to Facebook Share to Twitter Pin This

31 comments:

  1. Dem ska jag definitivt testa! Jag ÄLSKAR allt som har med choklad att göra. (Dessutom har jag 3 fulla paket florsocker hemma som jag måste börja använda). Jättefina!

    ReplyDelete
  2. Yummi, i have to made this deliciuos looking sweets this weekend.
    Greetings, Scrapbella
    www.scrapbella.com

    ReplyDelete
  3. This looks so good! And congratulations on you cookbook!! The cover looks fabulous.

    ReplyDelete
  4. Står å bakar dessa nu :) och undrar bara hur mycket smör som ska smältas med chokladen och hur mycket smör som ska vispas med sockret.

    ReplyDelete
  5. Läste det ENG receptet och fick svaret ;)

    ReplyDelete
  6. Ajaj, slarvig är jag! Nu är det ändrat. Tur att du upptäckte det. Tack!

    ReplyDelete
  7. jisses vad goda dom såg ut, det måste jag testa :)

    ReplyDelete
  8. Beautiful photos, the crinkles look amazing! Even if they aren't as crinkly as you'd like.;)

    Also, congratulations on the nomination - well deserved!

    ReplyDelete
  9. Jättefina ju! Jag gjorde sådana med barnen (dec-08) och nu blev jag sugen på att göra om det! :-)

    ReplyDelete
  10. Yum these look great!

    Follow back if you get a chance :) From Cupcakes, With Love x

    ReplyDelete
  11. Men du jag tror jag dör en aning, wow va goda de ser ut. Måste bara baka dessa underverk.

    Tack för fin inspiration!

    Lena

    ReplyDelete
  12. hi there, stumbled upon your blog and i'm absolutely in love! everything looks so tasty. great work!
    xoxo, great little day

    ReplyDelete
  13. Congratulations on the nomination!
    Try Martha Stewart's recipe for these- I think she calls them crackles- but they do "crinkle/crackle" more & are delicious.
    Thank you so much for the inspiration to bake!!!

    ReplyDelete
  14. De får man prova på någon gång, ser väldigt goda ut! :) har aldrig hört talas om de förut, är alltid roligt när det kommer fram något nytt! :)

    ReplyDelete
  15. this recipe for double chocolate crackles is amazing!
    http://sugarrabbit.blogspot.com/2010/12/double-chocolate-crackles.html
    one of the best cookies i've made.

    congrats on the nomination!

    ReplyDelete
  16. delicious, so gorgeous and crispy crinckly indeed! congrats on the nomination too!

    ReplyDelete
  17. Vilka underbara bilder, grattis till nomineringen, kram

    ReplyDelete
  18. Hej!
    Först måste jag bara säga, att dina bilder är helt underbart vackra! Och grattis till nomineringen!
    Sedan tänkte jag fråga dig... Hur gjorde du för att slå igenom som du gjort? Jag älskar att laga mat och baka. Har en kockutbildning och så, men jag känner inte att just en restaurang är rätt plats för mig. Jag har en egen blogg, men den är väldigt liten och har väldigt få läsare. Jag hade älskat att kunna försörja mig på att blogga om maten istället för att laga den i ett stressigt restaurangkök.
    Har du några tips på hur man kan gå till väga då? Vore väldigt tacksam för svar.

    Tack på förhand!
    Emma

    ReplyDelete
  19. Hej!
    Grattis för till nomineringen, du är verkligen värt det.

    Har aldrig ätit denna typ av cookies, är väldigt sugen på att baka dem. Nu undrar jag endast om de skall vara lite sega i mitten som cookies, eller skall det vara krispiga och hårda om kex?

    Kira

    ReplyDelete
  20. These chocolate crinkles are just awesome and remind me of cookies my mom used to bake at Christmas time. Only hers never came out looking so incredible ;) I am featuring this post in today's Friday Food Fetish roundup (with a link-back and attribution), but please let me know if you have any objections. As always, it's a pleasure to be following your creations…

    ReplyDelete
  21. Mmm...de kakorna är så goda!
    Ett tips, då jag bakat dessa jag med, är att innan du rullar dem i florsockret så rullar du dem i strösocker.
    Jag gjorde det och tycker att de blev lite mer "krackelerade". Sedan kan man fuska lite och strö lite extra florsocker när de ligger på plåten =)

    Mvh, Heidi

    ReplyDelete
  22. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  23. Yummy, looks delicious! beautiful photos as always. Going to my pinterest account!
    Have a wonderful weekend Linda xx

    ReplyDelete
  24. Du har bare den flotteste matbloggen.
    Så flink og dyktig fotograf og baker skal du lete lenge etter : )
    Favoritten !!
    ElisesBakery :-DD

    ReplyDelete
  25. Mitt recept som har ursprung från Martha Stewart är superbra! Om det är samma typ av kakor jag menar...

    http://www.badbakeday.com/2011/03/quess-whos-back-back-again.html

    ReplyDelete
  26. De ser jättefina ut!

    läs min blogg, just nu har jag Kärring-tema!

    ReplyDelete
  27. Beautiful pictures, like always!

    ReplyDelete
  28. Made these last week, http://instagr.am/p/LpwafTCk3s/...my kids loved them. Thanks for sharing!

    ReplyDelete

Thank you so much for leaving a comment!